Tackar Sidney Crosby efter hattricket: ”Jag får spela med världens bäste spelare varje kväll”

Pittsburghs poängkungar fortsätter att imponera.

I natt blev det 6–1 mot stackars New York Islanders.

Chris Kunitz svarade för 3+2 och Sidney Crosby för 0+5.

– Jag får spela med världens bästa spelare varje kväll, förklarade Kunitz.

Crosby toppar NHL:s poängliga med 45 poäng (12 mål och 33 assist) och med nattens match tog sig Kunitz upp på en tredjeplats med 36 poäng (17+19) där bara Tampas Steven Stamkos (37 poäng) hindrar Pittsburgh från att inneha en dubbel i den ligan.

Betänk då att Jevgenij Malkin är skadad och varit så även tidigare under säsongen. Annars hade nog en Penguins-trippel i toppen varit aktuell inom en snar framtid.

Matchen i sig handlade om spel mot ett mål.

Pittsburgh gjorde 3–0 i den första perioden och på de första 28 minuterna tillät de Islanders att bara skjuta fyra skott mot målvakten Tomas Vokoun.

6–1 till slut och Pittsburgh fortsätter jakten på Montreal i toppen av den östra konferensen – två poäng skiljer lagen åt.

Och Kunitz – som för första gången gjorde fem poäng i en NHL-match – tackade sin kedjekamrat Sidney Crosby i första hand.

”Mycket roligare att lira”

– Jag får spela med världens bäste spelare varje kväll. Då blir det mycket roligare att åka ut på isen och lira, sa Kunitz enligt nhl.com och fortsatte:

– I kväll behövde jag egentligen inte skjuta alls. Två mål kom inifrån målgården och ett efter en retur. Jag försöker bara göra mitt jobb, gå mot målet och hitta ytorna. Det ser ut som om det är puckarna som hittar mig just nu.

”Bulan” toppar svenskligan

Patrik Berglund gjorde sitt 13:e mål för året (bäst av alla NHL-svenskar), men hans St Louis förlorade ändå borta mot Anaheim med 4–2.

För formstarka Ducks – detta var elfte raka hemmasegern – svarade Corey Perry för två av målen. Målvakten Viktor Fasth vaktade båsdörren och fick se kollegan Jonas Hiller rädda 29 skott.

Henrik Sedin gjorde också ett mål när Vancouver föll borta mot Minnesota med 4–2. Där både inledde och avslutade Zach Parise Wilds målskytte.

Backen Jonas Brodin spelade i drygt 23 minuter och stod för en stabil insats i Minnesotas defensiv.

Duchene glödhet

Gabriel Landeskog hade en assist när Colorado vann hemma mot San Jose med 3–2 efter sudden death. Glödhete Matt Duchene gjorde två av Avalanches mål – varav det andra kom när bara två tiondelar av en sekund återstod av förlängningen.