Knallen: USA tappade poäng mot Kazakstan

Publicerad 2012-05-11

HELSINGFORS. VM:s största skräll är ett faktum.

Kazakstan lyckades knipa en poäng av stjärnspäckade USA.

Till slut avgjorde backen Justin Faulk med blott 22 sekunder kvar av sudden death och gav USA en 3-2-seger.

Resultatet strular till det lite för USA i jakten på en kvartsfinalplats. Den tappade poängen mot jumbon Kazakstan kan faktiskt ha en avgörande roll när sluttabellen summeras.

Amerikanerna ledde med både 1-0 och 2-1. Men Talgat Zhailauov kvitterade med drygt fyra minuter kvar av den tredje perioden inför en entusiastisk publik i Hartwall Arena (nästan 10 000 i väntan på kvällsmatchen Finland-Kanada). Det gav kazakerna deras första poäng i årets VM.

Kolesnik matchens lirare

Justin Faulk fixade till slut bonuspoängen till USA genom att dra in 3-2 med bara 22 sekunder kvar av sudden death, Carolina-backen andra mål i matchen.

Vitalij Kolesnik, Kazakstans målvakt, var dock matchens lirare. Han räddade totalt 47 amerikanska skott.

USA har nu tio poäng efter fem av sju gruppspelsmatcher och har Finland (söndag) och Schweiz (måndag) kvar att möta. Den senare matchen kan bli direkt avgörande för vilket lag som kniper den sista kvartsfinalplatsen i Helsingfors-gruppen.