Efter 24 raka matcher med poäng förlorade laget i natt.

Och det ordentligt.

Gabriel Landeskogs Colorado vann med 6–2!

Matt Duchene, Colorado Avalanche.

Det var flera som förutspådde att Chicagos första förlust efter ordinarie tid skulle komma i natt. Colorado var redan i förrgår nära att bryta sviten, men tappade en 2–1-ledning i bortamatchen mot Blackhawks.

Och i returmötet såg det – till en början – ut att bli en ny Chicago-triumf.

Marian Hossa och Jonathan Toews lekte in 1–0 med ett spel som påminde om den gamla sovjeteran. Toews var sist på pucken efter deras mästerliga växelspel.

Men Colorado kvitterade innan perioden var slut och i den andra kom målexplosionen.

Duchene matchvinnare

Avalanche öste på hemma i Pepsi Center och 1–1 blev till 5–1 i den andra perioden. Trots otaliga vändningar denna säsong var fyramålsunderläget för tufft även för Chicago. Båda lagen gjorde varsitt mål i den tredje och i slutminuterna skrek den euforiska publiken ”End the streak! End of the streak!”.

Därmed är NHL-rekordet för poäng i inledningen av en säsong spikad till 24 raka matcher.

Stor matchvinnare blev Matt Duchene, Frölunda-spelare under lockouten, som noterades för fyra poäng (1+3).

Avalanches lagkapten Gabriel Landeskog spelade i drygt 19 minuter, sköt fyra skott på mål men blev poänglös.

Marcus Krüger gjorde den enda svenskpoängen när han assisterade till Bryan Bickells tröstmål (2–5) i den tredje perioden.