Se allt från OS i Pyeongchang på Kanal 5 och Kanal 9 eller streama på Eurosportplayer.se

Damkronorna förlorade den första placeringsmatchen mot Japan efter förlängning.

Nu blir Leif Boorks sista match som förbundskapten en kamp för att inte bli sist i OS.

– Japan är ett lag vi ska vinna mot, säger Kim Martin Hasson i Kanal 9.

Sverige förlorade den första placeringsmatchen mot Japan med 2–1 efter att Toko Ayaka avgjort drygt tre minuter in i förlängningsspelet.

Under ordinarie speltid hade Lisa Johansson dessförinnan kvitterat matchen i mitten av den andra perioden, på ett friläge i boxplay.

Nytt möte mot Korea

Japan var spelförande stora delar av matchen och vann även skotten med 37–29, men Sara Grahn stod upp bra i det svenska målet.

– Japan är ett lag vi ska vinna mot, säger experten Kim Martin Hasson i Kanal 9.

Chockförlusten innebär nu att Damkronorna kommer få spela en sista placeringsmatch i detta OS, en match som avgör vilket lag som blir sist respektive nästsist i hela turneringen.

Leif Boorks sista landskamp för Leif Boork blir ett möte mot Korea, som förlorade sin placeringsmatch mot Schweiz med 2–0.

I gruppspelet vann Sverige detta möte med klara 8–0 och får anses vara stora favoriter för att undvika jumboplatsen.