Tre svenskmål i Red Wings 5–2-seger mot Chicago

Mikael Samuesson fajtas.

Superstjärnorna Franzén och Zetterberg har skrivit på långa, lukrativa kontrakt.

Mikael Samuelsson riskerar att tvingas lämna Detroit i sommar.

Men i kväll var det ”Samme” som sköt Red Wings till seger mot Chicago Blackhawks.

NHL

Mikael Samuelsson har varit en viktig del av Detroits lagbygge de fyra senaste säsongerna. 32-åringen snittar runt 40 poäng och 20 mål i grundserien och har även levererat i slutspelet.

I kväll sköt han sitt fjärde mål i årets Stanley Cup, ett mål som kom att bli matchavgörande.

Chicago tog ledningen i den första perioden genom Adam Burish, men Detroit och Dan Cleary kvitterade illa kvick. Johan Franzén – Red Wings specielle målskytt i slutspelet – drog in 2–1 i slutet av andra perioden. Den här gången var det Chicago och Kris Versteeg som svarade med en kvittering.

Kan få lämna

När matchen stod och vägde pricksköt Mikael Samuelsson in 3–2 i det vänstra krysset, knappt halvvägs in i den tredje perioden. Daniel Cleary och Henrik Zetterberg (i tom kasse) fastställde slutresultatet till 5–2.

Just Zetterberg är en av stjärnorna som Detroit säkrat upp med långa, lukrativa kontrakt. Johan Franzén är en annan.

Mikael Samuelsson sitter dock på ett utgående kontrakt. Och då Detroit planerar att försöka behålla Marian Hossa – vars kontrakt också går ut – kan det bli så att en spelare som Mikael Samuelsson måste offras.