Eric Staal jublar efter sitt kvitteringsmål.

Snacka om Brothers in arms.

Bröderna Eric och Jordan Staal i Carolina vände på egen hand 0–2 till 3–2.

På två minuter och 43 sekunder.

Det gav Hurricanes en enormt viktig seger mot Columbus – och ett lyft upp på en slutspelsplats.

– Ibland känner du att det är på gång, sa Eric Staal.

Länge, länge såg det hopplöst ut för Carolina i hemmamötet med Columbus.

De båda lagen är med i slutspelracet i den östra konferensen och matchen var verkligen en ”fyrapoängsmatch” som det så korrekt heter. Inför matchen hade åttan Blue Jackets 56 poäng och tian Hurricanes 55.

Bortalaget Columbus tystade publiken i PNC Arena direkt i inledningen den första perioden och gjorde både 1–0 och 2–0 inom loppet av 17 sekunder.

”Känner att det är på gång”

Sedan var det mållöst till knappt nio minuter återstod av matchen.

Då slog Eric Staal, 29, till två gånger på exakt en minut. Och lillebrorsan Jordan, 25, fastställde slutresultatet 3–2 ytterligare 97 sekunder senare.

– Ibland känner du att det är på gång i denna arena. Det var några riktigt viktiga mål och en skön seger, sa Eric Staal enligt nhl.com.

Elias Lindholm fick assistpoäng på Jordan Staals avgörande mål.

I och med segern passerade Carolina, som tog sin fjärde raka seger, både Columbus och Philadelphia och är nu uppe på en slutspelsplats.

Fotnot: Staal-bröderna är totalt fyra stycken. Förutom Eric, 29, och Jordan, 25, spelar Marc, 27, för New York Rangers och yngsta brorsan Jared, 23, lirar i AHL-laget Charlotte Checkers (farmarklubb till Carolina Hurricanes).

Både Loui Eriksson – hans första sedan comebacken från hjärnskakningen – och Carl Söderberg gjorde mål när Boston bortaslog New York Islanders med 6–3.

Slovakiske jättebacken Zdeno Chara avslutade målfesten och noterades för sin 500:e NHL-poäng i karriären.

Men värst var Islanders OS-ratade forward Kyle Okposo. Amerikanen gjorde ett mål och assisterade till de övriga två och är nu totalfemma i NHL:s poängliga.

Gabriel Landeskog stod för två assist när Colorado vann borta mot Dallas med 4–3.

Men framför allt var det målvakten Semyon Varlamov som låg bakom segern – trots tre insläppta mål. Den ryske OS-målvakten räddade totalt 41 skott.