Monstermatch av Ovejtkin & Bäckström

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2011-02-05

Titta, den dynamiska duon har vaknat.

Alexander Ovetjkin och Nicklas Bäckström briljerade i natt när Washington på bortaplan vann toppmötet mot Tampa Bay med 5–2.

Ovie & Bäckis stod för hela åtta poäng i matchen.

– En viktig seger för oss. Det kändes som en slutspelsmatch, sa Nicklas Bäckström.

Tampa Bay Lightning leder Southeast Division – en division som Washington brukar dominera. Och det var Tampa som inför mötet hade den vassaste formen – sex raka segrar.

Men Capitals visade att de inte vill lämna över tronen i första taget.

Och framför allt var det lagets två stjärnor som imponerade.

Alexander Ovetjkin och Nicklas Bäckström låg bakom det mesta i 5–2-segern.

Både noterades för fyra poäng – där svensken stod för två mål och två assist och ryssen noterades för ett mål och tre assist.

Fick hål på Roloson

En resumé av fullträffarna:

1–1, 9.09 in i den första perioden. Backen Mike Green slog in pucken framför mål och både Ovetjkin och Bäckström hamrade på returerna som målvakten Dwayne Roloson släppte. Till sist var det Bäckis som stötte in pucken i mål. Ovetjkin och Green fick assistpoäng. Ett förlösande mål med tanke på att Roloson nollat Capitals i de två tidigare mötena.

3–1, 8.25 in i den andra perioden. I power play släppte Bäckström pucken till Ovetjkin som med ett patenterat dragskott fick in pucken högt på Rolosons stötsida.

4–2, 12.22 in i den tredje perioden. Efter en spelvändning från Capitals sida sköt Ovetjkin ett nytt dragskott som Roloson släppte retur på. Bäckström var framme och slog in pucken i ett halvt övergivet mål.

5–2, 19-22 in i den tredje perioden. Tampa Bay tog ut målvakten och chansade på en reducering. Bäckström passade pucken till Ovetjkin som vidarebefordrade den till Jason Chimera som enkelt satte den i öppen kasse.

14:e målet för Bäckis

– Vi gjorde mål i power play. Vi gjorde mål på många av våra chanser. Det var tillräckligt för att ta två poäng, sa Bäckström – som nu gjort 14 mål denna säsong – till nhl.com.

För Ovetjkin innebar 3–1-struten hans 20:e för säsongen – en låg siffra sett till ryssens produktion de senaste åren.

Viktigast var segern och närkontakt med Tampa Bay i jakten på divisionseger – det skiljer nu endast tre poäng till Tampas fördel.

– Matchen var viktig för båda lagen. De är etta och vi vill nå deras position, förklarade Alexander Ovetjkin.