Washington Capitals har hittat vinnarspåret igen.

3–2 hemma mot St Louis var lagets tredje raka seger.

Ett av målen stod Nicklas Bäckström för – efter en klockren baseballsving.

Bäckström får se sin delikatess gå in.

Alexander Steen gav St Louis Blues ledningen i den första. 1–0 höll sig perioden ut och Blues, som haft förtvivlat svårt att göra mål den senaste tiden, gjorde efter Capitals 1–1-kvittering (Scott Hannan) i den andra perioden faktiskt även 2–1 genom B.J. Crombeen.

Sedan var det dags för Bäckströms konstmål.

I en kontring kom svensken tillsammans med Mike Knuble två mot en mot en Blues-back. Knuble flippade pucken över till Bäckström som slog till direkt med en baseballsving.

Det höga volleyslaget resulterade i att pucken gick in bakom en förvånad Ty Conklin i Blues-målet.

Skuggar Tampa

I den tredje perioden avgjorde sedan nyförvärvet Jason Arnott, som lirade sin andra match sedan tredjen från New Jersey Devils. 36-årigen Arnott satte ett slagskott med bara lite drygt fem minuter kvar av matchen.

– Erfarenhet syntes i det målet. Han var redan i skottposition innan pucken kom, sa Capitals coach Bruce Boudreau.

I och med segern är Washington nu bara en poäng efter Tampa Bay Lightning som leder Southeast Division.

– Nu kan vi se de andra ovanför oss, sa Boudreau nöjt.

I toppmötet i den västra konferensen mellan San Jose och Detroit var hemmalaget starkast.

Sharks skyttekung Dan Heatley stod för två av målen i 3–1-segern. Red Wings tröstmål gjordes av Tomas Holmström i powerplay – hans 18:e fullträff för säsongen.

Någon ovanligt hände i Vancouver i morse. NHL:s poängmässigt bästa lag blev nollat på hemmaisen i Rogers Arena när Nashville vann med 3–0.

Predators målvakt Pekka Rinne var förstås den stora hjälten. Finländaren räddade 29 skott, noterades för säsongens femte nolla och gjorde framför allt en makalös räddning när Daniel Sedin hade öppet mål i den första perioden.

Patrik Hörnqvist satte 2–0-målet för Nashville med knappt tre minuter kvar av matchen, hans 18:e för året och med det toppar svensken Predators interna skytteliga.