Satte avgörande målet mot Los Angeles

Sju effektiva minuter.

Det räckte för Anaheim i Kalifornien-dramat mot Los Angeles.

Efter 4–3 i morse leder Ducks nu serien med 3–2 i matcher.

Matchhjältar: Jakob Silfverberg (avgörande målet) och rookiemålvakten John Gibson (39 räddningar).

Match fem i den så kallade Freeway-serien mellan Anaheim Ducks och Los Angeles Kings var olik de övriga.

För efter fyra raka bortasegrar – två vardera – handlade matchen i morse mest om hemmalaget Ducks.

Till att börja med.

Laget startade i ett rasande tempo. Både Ryan Getzlaf och Teemu Selänne fick varsitt jätteläge under de inledande minuterna innan Nick Bonino drog till och satte 1–0.

Och den 20-årige målvaktsrookien John Gibson räddade sedan ett par Kings-chanser innan han tvingades kapitulera för Trevor Lewis skott.

1–1 efter den första perioden med mersmak Anaheim.

Men i den andra fick hemmalaget retroaktiv utdelning.

Silfverbergs andra mål

Ordentligt. På drygt sju minuter gjorde Ducks tre mål:

1.11: Efter en fantastisk passning av Teemu Selänne slog Mathieu Perrault till och fick in pucken via lagkompisen Devante Smith-Pelly skridsko. Den senare krediterades för målet.

2.34: 21-årige Smith-Pelly blev framspelad av kapten Getzlaf och lurade Quick med en dragning och lyfte in en backhand till 3–1.

8.23: 4–1-kassen slog Jakob Silfverberg in – hans andra mål i slutspelet – på en retur från nära håll efter ett skott från Andrew Cogliano.

Sedan lyfte Los Angeles.

Laget reducerade till 2–4 i slutet av den andra perioden efter att Smith-Pelly åkt ut 2+2 minuter för en hög klubba. Slovaken Marian Gaborik gjorde målet, hans sjunde i slutspelet.

Får förtroende

Det åttonde kom drygt 14 minuter in i den tredje perioden då Gaborik styrde in Dustin Browns skott.

Sedan var det en långt bombardemang mot John Gibson.

Men 20-åringen stod pall i hans blott andra Stanley Cup-match. Kings vann skotten med 14–2 i den sista perioden. Totalt räddade Gibson 39 skott.

Efteråt hyllades han för sin insats.

– Devo” (Smith-Pelly) har alla verktyg och ”Gibby” (Gibson) är stabil. De är speciella spelare och båda tog hand om oss i kväll. Man behöver speciella insatser från alla spelare för att göra det vi försöker med, säger finländske stjärnan Teemu Selänne enligt AP.

”Mycket press på honom”

Även Jakob Silfverberg fick mycket förtroende i defensiven under de avslutande minuterna och skötte det utmärkt. Resultatet 4–3 innebar också att den förre Brynäs-liraren gjorde det matchavgörande målet.

Nästa drama utspelar sig i Los Angeles på torsdag morgon svensk tid. Då skickar Los Angeles coach Darryl Sutter över trycket på John Gibson.

– Det är mycket press på honom nu, mycket press, säger han enligt LA Kings Insider.