Franzén avgjorde i återkomsten

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-10-22

Sänkte Calgary med underligt mål

Meningen eller inte?

Detroits Johan Franzén var tillbaka från sin hjärnskakning och avgjorde matchen mot Calgary med en patenterad rövare.

– Vet du vad Franzén gjorde här? Han vallade in pucken via målvaktens huvud. Den går in via vänstersidan av masken och det var precis vad han försökte göra, säger en lyrisk NHL-kommentator.

NHL

Det ena svenskmålet efter det andra trillade in när Detroit slog Calgary med 4–2 i nattens NHL-omgång. Matchavgörande 3–2 gjordes av Johan Franzén, som var tillbaka efter sin hjärnskakning.

Franzén trippade in från höger ur snäv vinkel, lyfte pucken mot det närmsta krysset och pucken studsade in via Mika Kiprusoffs mask, ner på finländarens vänstra skuldra och sedan in i mål.

Gillar läget

NHL-kommentatorn är övertygad om att det var meningen.

– Det var precis vad han försökte göra. Se där! säger han på nhl.com.

Och Mike Babcock gillar förstås läget.

– Det är härligt att ha tillbaka honom, säger Detroits tränare Detroit News.

Tre svenskar gjorde sina första mål för säsongen. Mikael Backlund gav Calgary övertaget genom två mål i den första perioden men Henrik Zetterberg och Nicklas Lidström såg till att det var utjämnat inför matchens sista 20 minuter.

Bertuzzi avgjorde

Och där klev Johan Franzén fram och blev matchhjälte – efter videogranskning. Calgary protesterade efter målet men målkameran visade att pucken var inne.

– Vi jobbade hårt, men vi kanske var lite sega när vi kom ut till den första perioden, säger Franzén till NHL:s hemsida.

– Vi har startat lite segt den här säsongen, men bättre att starta segt än att avsluta segt.

Med drygt tre minuter kvar punkterade Todd Bertuzzi matchen genom att sätta 4–2 på ett friläge.