Fasth förlorade i målfyrverkeriet

Publicerad 2013-11-19

Pittsburgh gav Anaheim fjärde raka förlusten efter galen målexplosion i tredjeperioden

Fasths 24 räddningar räckte in för Ducks.

Pittsburgh mot Anaheim – 0–0 efter fyrtio minuter.

Sedan fyrade lagen av.

Facit: fyra fullträffar – på fyra minuter och fyra sekunder.

Och Penguins fick fira.

Tempostark, flygande hockey rakt av. Men under de två första perioderna uteblev målen mest på grund av storspel från Pittsburghs Marc-André Fleury och Anaheims Viktor Fasth.

Men inte ens den duon kunde stoppa allt.

I den tredje perioden rasade fyra puckar in.

På fyra minuter och fyra sekunder.

Pittsburghs Brian Gibbons (hans första NHL-mål någonsin efter 3.52) och Brandon Sutter (4.54) gjorde 1–0 och 2–0.

Ryan Getzlaf reducerade bara 26 sekunder senare och Anaheim hade bud på en kvittering i ett direkt följande powerplay. Men då räddade Fleury – tillsammans med backarna kring och i målområdet – allt.

Och vips, anfallet senare stannade klockan på 7.56 när Penguins kapten Sidney Crosby drog in 3–1 bakom en skymd Viktor Fasth.

Det blev också slutresultatet.

”Spelade vår bästa hockey”

Men det kunde lika gärna blivit 6–4 med tanke på alla brända chanser, ramträffar och spektakulära målvaktsräddningar under de avslutande tolv minuterna.

Fasth slutade på 24 räddningar, Fleury på 27.

– Vi fortsatte följa vår spelplan även efter deras reducering och spelade vår bästa hockey där i den tredje perioden, sa Penguins coach Dan Bylsma som under sin spelarkarriär tillhörde Anaheim under flera säsonger.

Ducks coach Bruce Boudreau var besviken efter lagets fjärde raka förlust:

– Vad som gjorde oss framgångsrika under de 20 första matcherna, eller de 19 första, var att vi hade fyra kedjor som kunde producera. Tredje- och fjärdelinan satte ofta något mål om de två första inte gjorde det. När du tittar på det nu, får Getzlaf, Perry och Penner in ett udda mål, men ingen annan bidrar.

Bröt förlustsvit

Apropå fyrverkerier i den sista perioden fick även fansen i Winnipeg se en galen avslutning. Med en trist avslutning för dem dock.

2–1 till bortalaget Calgary inför de sista blev till 4–4 efter ordinarie tid. Bryan Little kvitterade för Jets med bara sex sekunder kvar.

Matchen avgjordes på straffar. Där var Flames starkast efter åtta straffrundor. Sean Monahan avgjorde. För Flames del var segern verkligen nödvändig efter att ha förlorat sex raka matcher.

Trots målfesten noterades varken Mikael Backlund (Flames) eller Tobias Enström (Jets) för några poäng.