Publicerad 2011-03-20

Daniel Sedin närmare poängligasegern - trots att han inte spelade

Vancouver var spelledigt i natt.

Ändå tog Daniel Sedin ett steg mot poängligasegern.

Detta tack vare att Steven Stamkos blev nollad när Tampa Bay förlorade borta mot Ottawa efter förlängning (2-3).

Stamkos hade ett stolpskott i den första perioden, men närmare än så kom inte NHL:s målkung (43 stycken) en ny fullträff.

Och eftersom det inte heller blev några assist för 21-årige Stamkos eller hans lagkamrat Martin St. Louis är toppen i poängligan oförändrad:

1. Daniel Sedin, Vancouver 93 p (38+55)

2. Steven Stamkos, Tampa Bay 86 p (43+43)

3. Henrik Sedin, Vancouver 86 p (18+68)

4. Martin St. Louis, Tampa Bay 85 p (26+59)

Karlsson bakom segern

Tampa Bay har tio matcher kvar att spela – närmast New York Islanders hemma på tisdag. Vancouver har nio matcher kvar och lirar nästa gång borta mot Detroit på onsdag.

I natt hade faktiskt Tampa Bay en 2-0-ledning efter två spelade perioder, men hemmalaget Ottawa kom tillbaka starkt och reducerade och kvitterade i den tredje perioden genom Ryan Shannon (assistpoäng av backen Erik Karlsson) och Nick Foligno.

Och i sudden death avgjorde Jason Spezza när han blev frispelad av nämnde Karlsson och lite turligt satte 3-2-pucken bakom målvakten Dwayne Roloson. Senators-spelaren tappade nämligen kontrollen över pucken när han skulle dra Roloson.

- Jag hade massor av chanser och till slut satte jag en puck tack vare ett misstag, sa Spezza.