Ottawa Senators låg stabilt i toppen av den östra konferensen.

Märkligt, enligt många, då laget drabbats av tuffa skador på flera nyckelspelare – däribland förra årets Norris Trophy-vinnare Erik Karlsson.

Men samtidigt som beskedet kom att Karlsson mirakulöst kan göra comeback inför slutspelet har Senators sloknat mer och mer.

Efter nattens 2–3 borta mot Tampa Bay Lightning ser det än mer tyngre ut.

Daniel Alfredsson inledde målskyttet i matchen, men i den andra perioden vände Tampa Bay 0–1 till 2–1. Guillaume Latendresse kvitterade bara 21 sekunder in i den tredje perioden.

Stamkos avgjorde med sitt 26:e

Men sedan slog en van målskytt till.

Steven Stamkos satte 3–2 i powerplay, hans 26:e mål för säsongen, och fixade två poäng för ”Bolts”.

Samtidigt räddade Ben Bishop, som tradades från just Ottawa till Tampa Bay, 31 skott.

– Det var en skön känsla. Det var trevligt att det var mot mitt gamla lag. Jag ville ordna två poäng för laget. Men det handlade inte om mig mot dem över huvud taget, sa Ben Bishop till AP.

’Bäckis’ spelade fram Ovetjkin

Även Alexander Ovechkin gjorde sitt 26:e mål för säsongen för att dela skytteligaledningen med Stamkos.

Och Washington tog därmed en ny seger i jakten på slutspel. Nicklas Bäckström assisterade till ”Ovies” mål och hann med ytterligare en poäng (tillsammans med Marcus Johansson) när Jack Hille avgjorde matchen drygt fem minuter in i den tredje perioden.