Anaheim vidare efter mäktig upphämtning

Publicerad 2014-04-28

Detta har varit vändningarnas Stanley Cup.

I morse svarade Anaheim för den svettigaste hittills – och tog sig vidare till kvartsfinal.

Underläge 2–4 borta mot Dallas med 2.10 kvar av tredje perioden förvandlades till en 5–4-triumf.

– Otroligt, säger sudden-hjälten Nick Bonino.

Matchen startade i ett makalöst tempo – framför allt från hemmalaget Dallas.

I den första perioden gjorde Stars-trion Trevor Daley, Cody Eakin och Ryan Garbutt varsitt mål.

Där emellan hann Devante Smith-Pelly reducera för Anaheim efter en magnifik passning från veteranen Teemu Selänne (andraassist från svensken Rickard Rakell).

43-årige Selänne, som var petad i match fyra, levererade ännu en framspelning när Ben Lovejoy reducerade till 2–3 i inledningen av den andra perioden.

Hiller ersatte i mål

Trots det fortsatte Dallas att trycka på – och fick utdelning. Trevor Daley satte sitt andra mål och gav Stars en 4–2-ledning. Där och då fick Anaheims danske målvakt Fredrik Andersen nog och ersattes av schweizaren Jonas Hiller.

Hiller höll sedan tätt – trots flera jättelägen för hemmalaget att göra 5–2.

Men tvåmålsledningen såg ändå ut att räcka för Dallas.

Den höll sig nästan i 18 minuter av den tredje perioden.

Då chansade Ducks, plockade ut Hiller och satte in en sjätte utespelare.

Det gav resultat – två gånger om:

Nick Bonino reducerade till 3–4 med 2.10 kvar genom att snärta upp pucken från snäv vinkel över Dallas-målvakten Kari Lehtonen.

Och med endast 24 sekunder kvar, med Hiller på bänken igen, tryckte 21-årige Devante Smith-Pelly in sitt andra mål för kvällen till 4–4.

Med det osannolika flytet var det bara logiskt att Anaheim även avgjorde i sudden death.

Boninos tredje slutspelsmål

Återigen var det Nick Bonino – som med sitt tredje mål i slutspelet – såg till att ta ankorna till kvartsfinal.

– Det känns otroligt. Vi bara malde på och malde på. Det gav utdelning till slut. Vi har lärt oss från förlusten från förra året att aldrig ge upp, sa den 26-årige amerikanen till NBC direkt efter slutsignalen.

Därmed vann Anaheim matchserien med 4–2 i matcher.

Nu väntar vinnaren mellan San Jose Sharks och Los Angeles Kings i kvartsfinalen. I den serien står det 3–2 till Sharks. Match sex spelas kommande natt.

Dallas svenske back Patrik Nemeth har spelat frekvent under matchserien, men blev poänglös och var -1 på knappa 20 minuters istid som han fick i natt. I teorin är han nu tillgänglig för Mårts VM-lag.