Veckans recept
Uppdaterad 2018-08-31 | Publicerad 2015-07-10
Ugnsbakad fisk – 338 kcal per portion
Ingredienser för 4 portioner
600 g potatis
500 g torsk
250 g körsbärstomater
3 msk kapris
0,5 st knippe salladslök
0,5 tsk svartpeppar
1 tsk salt
0,5 dl mjölk
1,5 dl matlagningsgrädde, 15%
150 g haricot verts
400 g broccoli
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200°. Koka potatis i saltat vatten.
2. Lägg fisken i en ugnsform, salta och peppra. Fördela tomater, kapris och lök runt om.
3. Häll över grädde och mjölk och tillaga mitt i ugnen ca 15 min.
4. Skär broccolin i buketter och stjälken i tunna skivor. Lägg broccoli och harricots verts i kokande saltat vatten och koka 3 min.
5. Servera fisken med kokt potatis och kokta grönsaker.