Veckans recept
Publicerad 2015-03-27
Caesarsallad med räkor – 194 kcal per portion
Ingredienser för 4 portioner
2 skivor rostade formbröd
1 st vitlöksklyfta, ituskuren på längden
300 g romansallad
500 g räkor, skalad vikt
Salt och nymalen svartpeppar, efter smak
1 dl minifraiche
1 msk färskpressad citronjuice
2 tsk fransk senap
2st mosade sardeller, konserv
1 st pressad vitlöksklyfta
0,5 tsk worchestershiresås
3 msk riven parmesanost
Gör så här
1. Blanda ingredienserna till dressingen.
2. Gnid de rostade brödet med vitlöksklyftan och skär det i stavar.
3. Riv salladen i grova bitar och lägg i en skål.
4. Blanda salladsbladen med dressingen.
5. Toppa med räkor.
6. Servera med rikligt med nymalen svartpeppar och brödkrutongerna.