Veckans recept
Publicerad 2015-03-25
3 goda, smala och lätta mellanmål – på under 200 kcal per portion
Finn crisp med keso och marmelad
Ingredienser för 4 portioner (40 kcal per portion)
2 st finn crisp
4 msk keso, 4%
4 tsk aprikosmarmelad eller liknande
Lite färsk mynta
Gör så här
Dela Finn crispen på mitten (skär med en liten vass kniv). Lägg på en klick keso och marmelad på varje. Garnera gärna med färsk mynta.
Till receptet >
Gröt med äpple och kanel
Ingredienser för 2 portioner (175 kcal per portion)
10-15 st svarta vinbär, gärna frysta
1 tsk kanel
1 dl mellanmjölk
0,5 st äpple, 50 g utan kärnhus
1 krm salt
4,5 dl vatten
2 dl fiberberikade havregryn
Gör så här
1. Blanda havregryn, vatten och salt i en kastrull. Koka upp och låt puttra ett par minuter på svag värme.
2. Skär äpplet i små bitar. Häll upp gröten i en skål och toppa med äppelbitar och mjölk, strö över lite kanel och avsluta med några svarta vinbär.
Till receptet >
Kokt ägg med kaviar
Ingredienser för 1 portioner (167 kcal per portion)
0,5 msk kaviar
2 st ägg
Gör så här
Koka äggen i ca 6 minuter och servera med en klick kaviar.