Veckans recept
Publicerad 2015-03-25
Omelett med skinka, brie & tomater – 259 kcal per portion
Ingredienser för 4 portioner
8 st ägg
0,75 dl vatten
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 msk matolja
250 g körsbärstomater
120 g rökt skinka
40 g brieost, 28%
2 msk hackad persilja
Gör så här
1.Vispa ihop ägg, vatten, salt och peppar. Hetta upp 0.5 msk olja och häll i äggblandningen i stekpannan. Stek omeletten på svag värme tills den stelnat. Rör då och då så att smeten som inte stelnat rinner ner.
2. Dela tomaterna och fräs dem i 0,5 msk olja i ett par minuter, lägg åt sidan.
3. Toppa omeletten med skinka, brieost, tomater och persilja. Dra några drag med pepparkvarnen. Strö på lite flingsalt.