Veckans recept
Publicerad 2015-03-25
Kikärtspizza med solmogna tomater – 299 kcal per portion
Ingredienser för 4 portioner
200 g solmogna torkade tomater
65 g ruccolasallad
1 krm svartpeppar
1 krm havssalt
0,5 dl cashewnötter
1 dl riven getost, pecorino
1 dl vatten
1 krm pizzakrydda
0,75 dl ajvar relish
1,5 dl kikärtsmjöl
Gör så här
1. Tina de frysta solmogna torkade tomaterna något. Blanda ihop kikärtsmjöl med vatten och pizzakrydda och låt stå 10 minuter (eller under hela dagen).
2. Sätt ugnen på 225 grader. Bred ut smeten på en bakplåtsklädd plåt och grädda 10 minuter i ugnen.
3. Bred på ajvar och lägg på den rivna osten. Lägg på de soltorkade tomaterna. Toppa med cashewnötter, havssalt och svartpeppar.
4. Grädda i ugnen 10 minuter. Servera med rucolasallad.