Vinmarinerad fläskfilé med grönsaksmix
– Praktisk rätt att bjuda på. Lägg fläskfilén i marinaden dagen innan och du har mer tid att ägna åt dina gäster. Men framför allt ska du göra den här för att den är riktigt, riktigt god och är en av mina absoluta favoriter, säger Paolo Roberto.
Filetto di maiale marinato nel vino bianco con caponata
Vinmarinerad fläskfilé med grönsaksmix
Ingredienser
- persilja, finhackad
- finrivet skal från 1 citron
- 1 nypa peperoncino (chili)
- olivolja
- 600 g fläskfilé
Marinad
- salt och peppar
- 2 vitlöksklyftor
- 1 kruka basilika
- 1 dl olivolja
- 1 dl vitt vin
Caponata
- salt
- 0.5 dl basilikablad
- olivolja
- 2 msk vitvinsvinäger
- 1 tsk socker
- 3 tsk kapris
- 2 msk pinjenötter
- 2 msk oliver, svarta
- 2 tomater, skurna i små bitar
- 2 selleristjälkar, strimlade
- 1 gul lök, skivad
- 1 aubergine, skuren i tärningar
- 2 msk pinjenötter