Hoppa till innehållAftonbladet

Idag Smörgåstårtans dag, imorgon Ostkakans dag

Vinmarinerad fläskfilé med grönsaksmix

Vinmarinerad fläskfilé med grönsaksmix

– Praktisk rätt att bjuda på. Lägg fläskfilén i marinaden dagen innan och du har mer tid att ägna åt dina gäster. Men framför allt ska du göra den här för att den är riktigt, riktigt god och är en av mina absoluta favoriter, säger Paolo Roberto.

Filetto di maiale marinato nel vino bianco con caponata

Vinmarinerad fläskfilé med grönsaksmix

  • Ingredienser

  • persilja, finhackad
  • finrivet skal från 1 citron
  • 1 nypa peperoncino (chili)
  • olivolja
  • 600 g fläskfilé
  • Marinad

  • salt och peppar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 kruka basilika
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl vitt vin
  • Caponata

  • salt
  • 0.5 dl basilikablad
  • olivolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk socker
  • 3 tsk kapris
  • 2 msk pinjenötter
  • 2 msk oliver, svarta
  • 2 tomater, skurna i små bitar
  • 2 selleristjälkar, strimlade
  • 1 gul lök, skivad
  • 1 aubergine, skuren i tärningar
  • 2 msk pinjenötter

Gör så här