Hoppa till innehållAftonbladet

Idag Smörgåstårtans dag, imorgon Ostkakans dag

Crostini med tapenade

– Crostini är små välrostade läckerheter. Här i tre varianter – krämig olivröra med ett stänk av citron, en med mozzarella, tomat och basilika och en god sköning med en klick ricotta och räkor, säger Paolo Roberto.

Crostini med tre olika topping.

Crostini con crema di olive

Crostini med tapenade

  • Ingredienser

  • persilja, finhackad (att strö över)
  • olivolja, till pensling
  • salt och peppar, eventuellt även grovmalen svartpeppar
  • 1 nypa peperoncino (chili), smulad
  • 1 msk citronsaft, färskpressad
  • 3 msk olivolja
  • 2 stjälkar basilika
  • 1 tsk färsk timjan, repad
  • 1 vitlöksklyfta, liten
  • 2 tsk kapris
  • 2 sardellfiléer, inlagda i olja
  • 1 dl oliver, svarta och urkärnade
  • 6 skivor baguette

Gör så här