En smal variant på en klassiker
Publicerad 2015-02-19
Här hittar du receptet
Sugen på en riktig salladsklassiker?
Här är en lättare variant, som även är snäll mot vågen.
Se receptet på hur du lagar en fettsnål ceasarsallad.
De krispiga krutongerna, den fräscha romansalladen den pikanta sardelldressingen – och på det lite kyckling.
Ibland blir man bara så sugen på en riktigt smarrig ceasarsallad. Här är ett recept som gör att du dessutom kan njuta av den populära rätten med gott samvete. Itrims smala variant innehåller spännande ingredienser som sockerärtor och avokado.
Hos Itrim används de här handflatsmetoderna som en del av programmet – läs mer här.
Här hittar du hela receptet:
2 personer
Ingredienser till salladen:
300 g kycklingfilé
1 kruka krispig sallad, t.ex. romansallad
1 mogen avokado
1 näve sockerärtor
1 klyfta citron eller lime
Dressingen:
1/2 vitlöksklyfta
1 tsk pressad citron eller lime
2–3 sardellfiléer
2 tsk dijonsenap
4 msk parmesanost
2 dl lättyoghurt
salt
peppar
Krutonger:
2 skivor grovt fullkornsbröd
1 vitlöksklyfta
1. Börja med dressingen. Mixa vitlök, citron, sardeller, senap och parmesan i en matberedare eller med stavmixer. Tillsätt lite yoghurt i taget under omrörning. Smaka av med salt och peppar.
2. Bryt salladen i stora bitar på ett uppläggningsfat. Skär avokadon i klyftor och fördela ovanpå. Pressa citron eller lime över så att den inte mörknar.
3. Salta och peppra kycklingfilén och stek på medelvärme. Skär i diagonala bitar och lägg på salladsbädden.
4. Rosta brödskivorna ganska hårt. Dela vitlöksklyftan på mitten och gnid in brödskivorna med snittytan. Skär eller bryt i tärningar och strö över salladen.
Klicka här – och hitta fler läckra och smala recept.
Itrim