Hoppa till innehållAftonbladet

Imorgon Chokladens dag

Röding med forellromshollandaise och sparris

Röding med forellromshollandaise och sparris

Röding och hollandaise. En lyxig rätt som nästan lagar sig själv. Med färdig hollandaisesås från butikens kyldisk går det fort att få middagen klar. Om du hellre vill använda laxfilé, så går det utmärkt.

Receptet kommer ur boken ”Snabblyx: Gourmetmat för två personer”, Norstedts.

Tips!

Gott att dricka till: Friskt, smakrikt vitt vin av druvan Grüner veltliner.

Röding med forellromshollandaise och sparris

  • Ingredienser

  • 1 krm svartpeppar, nymald
  • 0.5 tsk salt
  • 300 g rödingfiléer
  • Forellromshollandaise

  • 50 g forellrom
  • 1 citron
  • 1 dl hollandaisesås, färdig, kyld
  • Tillbehör

  • 2 msk hackad dill, hackad
  • 1 msk smör
  • 250 g grön sparris
  • 300 g småpotatisar
  • Garnering

  • dill

Gör så här