Röding med forellromshollandaise och sparris
Röding och hollandaise. En lyxig rätt som nästan lagar sig själv. Med färdig hollandaisesås från butikens kyldisk går det fort att få middagen klar. Om du hellre vill använda laxfilé, så går det utmärkt.
Receptet kommer ur boken ”Snabblyx: Gourmetmat för två personer”, Norstedts.
Tips!
Gott att dricka till: Friskt, smakrikt vitt vin av druvan Grüner veltliner.
Röding med forellromshollandaise och sparris
Ingredienser
- 1 krm svartpeppar, nymald
- 0.5 tsk salt
- 300 g rödingfiléer
Forellromshollandaise
- 50 g forellrom
- 1 citron
- 1 dl hollandaisesås, färdig, kyld
Tillbehör
- 2 msk hackad dill, hackad
- 1 msk smör
- 250 g grön sparris
- 300 g småpotatisar
Garnering
- dill