Hoppa till innehållAftonbladet

Imorgon Chokladens dag

Spenatvåfflor med picklad lök, smetana och tångkaviar

Spenatvåfflor med picklad lök, smetana och tångkaviar.

Spenatvåfflor med tångkaviar. En smaskig färgklick till förrätt! Använd en bra stavmixer så att spenaten blir helt mixad och våfflorna riktigt gröna. Tångkaviar hittar du i kyldisken, bredvid fiskrom och kaviar.

Receptet kommer ur boken ”Snabblyx: Gourmetmat för två personer”, Norstedts.

Tips!

Gott att dricka till: Ett friskt mousserande rosévin.

Spenatvåfflor med picklad lök, smetana och tångkaviar

  • Ingredienser

  • 2.5 dl vatten
  • 50 g färsk spenat
  • 100 g smör
  • 210 g våffelmix
  • Picklad löksmetana

  • salt
  • 100 g smetana
  • 3 msk vatten
  • 1.5 msk strösocker
  • 1 msk ättikssprit, 12 %
  • 1 bananschalottenlök
  • Tillbehör

  • dillkvistar
  • 25 g färsk spenat
  • 0.5 citron
  • 50 g tångkaviar, röd

Gör så här

Följ ämnen i artikeln