Hoppa till innehållAftonbladet

Imorgon Chokladens dag

Risotto med karljohansvamp, ost och rucola

Risotto med karljohansvamp.

Risotto med rucola, karljohansvamp och ost – det här är klassiska risottosmaker toppade med pepprig rucola.

Risotto med rucola, karljohansvamp och ost

Risotto con rucola, porcini e formaggi

  • Ingredienser

  • 0.5 dl parmesanost, i flagor
  • 1 dl parmesanost, riven
  • smör
  • salt och svartpeppar
  • 1 l buljong, svampbuljong (gjord på fond eller tärning+ blötläggningsvatten)
  • 1 krm smulad peperoncino, torkad, eller efter smak
  • 1.5 dl vitt vin
  • 300 g arborioris, eller avorioris
  • 25 g smör
  • 1 msk olivolja
  • 50 g rucola
  • 2 msk persilja
  • 2 schalottenlökar
  • 100 g fontinaost, eller t.ex. taleggio
  • 20 g karljohanssvamp, torkad

Gör så här

Följ ämnen i artikeln