Risotto med karljohansvamp, ost och rucola
Risotto med rucola, karljohansvamp och ost – det här är klassiska risottosmaker toppade med pepprig rucola.
Risotto med rucola, karljohansvamp och ost
Risotto con rucola, porcini e formaggi
Ingredienser
- 0.5 dl parmesanost, i flagor
- 1 dl parmesanost, riven
- smör
- salt och svartpeppar
- 1 l buljong, svampbuljong (gjord på fond eller tärning+ blötläggningsvatten)
- 1 krm smulad peperoncino, torkad, eller efter smak
- 1.5 dl vitt vin
- 300 g arborioris, eller avorioris
- 25 g smör
- 1 msk olivolja
- 50 g rucola
- 2 msk persilja
- 2 schalottenlökar
- 100 g fontinaost, eller t.ex. taleggio
- 20 g karljohanssvamp, torkad