Pasta vongole med fänkål och körsbärstomater
Pasta vongole med fänkål och körsbärstomater – en oerhört vacker och romantisk huvudrätt. Skaldjur är klassisk dejtmat och här får de fina vongolesnäckorna skina bland söta tomater och grön persilja.
Recept av kreatören Anna Wendt.
- Tips! Receptet är beräknat efter ett nät musslor och räcker till 4 portioner. Vill du, kan du halvera receptet, men annars är det ju alltid trevligt att få äta lyxrester dagen därpå.
Ingredienser
- 300 g spaghetti, linguine
- 1 dl persilja, finhackad
- 1 krm nymalen svartpeppar
- 0.5 tsk salt
- 1 msk rivet citronskal
- 1 msk honung
- 2 msk hummerfond, koncentrerad
- 2 dl vitt vin
- 1 dl olivolja
- 0.5 stånd fänkål
- 250 g körsbärstomater
- 2 krm chiliflakes
- 2 vitlöksklyftor
- 2 schalottenlökar
- 1 kg vongolemusslor, eller hjärtmusslor