Hoppa till innehållAftonbladet

Imorgon Chokladens dag

Tina Nordström: Så enkelt räddar du örterna

Uppdaterad 2020-12-10 | Publicerad 2020-10-01

Gröna örter sätter piff på maten men svinnet är stort eftersom de vissnar fort på köksbänken. Men Tina Nordström har några smarta knep för att förlänga livet på dem.
– Hacka dillen och frys in den, tipsar Tina Nordström.

Färska örter sätter piff på de flesta rätter både för smak och utseende men många av örterna är ömtåliga och vissnar fort. Här tipsar kocken Tina Nordström om hur du får ut det mesta av de färska örterna.

Tina Nordströms bästa tips för färska örter

  1. Lägg inte örterna överst i kassen nu när det börjar bli kallare ute. Örter gillar inte kyla så placera dem längre ner i skydd mot kylan men undvik att mosa dem.
  2. Börjar örterna sloka så kan du hacka ner dem och frysa in. Stjälkarna innehåller också mycket smak så hacka ner dem också.
  3. Örter som salvia och mynta passar även bra att torka.
    – Bind ihop salviakvistar till knippen, häng upp glest för att torka. Stöt sedan med salt när du ska använda dem, säger Tina Nordström.

<div data-tipser-pid="5f10385c9c4ead0001f58e06" data-tipser-view="compact"></div>

Tina Nordström.

Följ ämnen i artikeln