Hallon – de söta bären som är en frukt
Uppdaterad 2019-09-09 | Publicerad 2018-08-02
En skål med nyplockade hallon att njuta av med lite mjölk – godare blir det knappt. Eller jo, det kan det visst bli. Här är 6 recept på vad du kan göra med dina hallon.
En av sommarens stora fördelar är alla härliga bär som växer överallt. Att stå i ett hallonsnår och äta direkt från buskarna, visst är det ljuvligt. Men visste du att hallon inte är ett bär? Det klassas faktiskt som en stenfrukt.
Har du trädgård och vill odla något gott så är hallon ett av de bästa valen. När de väl etablerat sig är det inte mycket jobb med dem. Klipp bort de torra fjolårspinnarna på våren så kan du njuta av nya hallon varje sommar. Vill du slippa hallonmask ser du till att plocka alla bär, även de som faller till marken, då försvinner de.
Hallon består av 85 procent vatten, resten är sockerarter och glukos, fruktos och sackaros. Hallon är, som de flesta bär, riktigt nyttiga. De innehåller mycket c-vitamin, folsyra, järn, kalcium och kalium. Hallon innehåller bara 34 kalorier per 100 gram och inget fett alls, så det är bra att frossa i dessa ljuvliga bär, förlåt frukter.
Här är 6 härliga hallonrecept:
- Hallon och apelsinsviss
Supergod marängsviss med hallon och apelsin - Kolaripplad hallonglass
En efterrätt som är både god och enkel att göra - Glutenfri cheesecake med hallonswirl
Recept på en glutenfri cheesecake - Mumsig hallonsaft
Så gör du saften som hör sommaren till - Smoothieglass med hallon och blåbär
Fri från gluten, ägg och laktos - men ändå supergod - Frasiga kardemummavåfflor med hallon
Perfekt till fikat