Hoppa till innehållAftonbladet

Imorgon Chokladens dag

Ricottafylld aubergine i tomatsås

Ricottafylld aubergine i tomatsås

Ricottafylld aubergine i tomatsås. Det här är en middagsrätt vi gärna återkommer till gång på gång. Fyll rullar av aubergine med härligt krämig ricottaost smaksatt med vitlök och citron.

Ricottafylld aubergine i tomatsås

  • Tomatsås

  • salt och svartpeppar
  • 1 tsk honung
  • 1 vitlöksklyfta
  • 350 g passerade tomater
  • Fyllda auberginer

  • 2 dl riven parmesanost
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • 1 citron, rivet skal
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 250 g ricotta
  • 2 msk olivolja
  • 3 auberginer
  • Till servering

  • färsk basilika

Gör så här

Följ ämnen i artikeln