Hoppa till innehållAftonbladet

Imorgon Chokladens dag

Rödbetspaj på kikärtor, fetaost och rosmarin

Ett extra frasigt pajskal som du fyller med rödbetor och fetaost eller din vad du har hemma.

Rödbetspaj på kikärtor, fetaost och rosmarin är den perfekta höstpajen. Ett frasigt pajskal på kikärter och havregryn är enkelt att mixa ihop. Fyll som här med rödbetor och fetaost eller gör din egen variant, tänk ekologiskt och använd råvaror efter säsong.

  • Ingredienser

  • olivolja, till formen
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 dl havregryn
  • 1 förpackning kokta kikärter, 380 g, avrunnen vikt ca 230 g
  • Fyllning

  • 1 rödlök, skalad och klyftad
  • 100 g fetaost
  • 0.5 tsk svartpeppar, malen
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk rosmarin färsk , finhackad
  • 2 dl lagrad ost, riven (t ex cheddar)
  • 1 msk honung, flytande
  • 3 ägg
  • 3 dl turkisk yogurt (10 %)
  • 50 g grönkålsblad, skurna
  • 400 g röd-, gul-, och polkabetor, blandade

Gör så här