Kyckling- och vetegrynspilaff med ugnsrostade grönsaker, aprikos och korintsås
Kyckling- och vetegrynspilaff – har du någon gång lagat vetegrynspilaff förut? Då föreslår vi att du testar nu, för resultatet är otroligt gott.
Kyckling- och vetegrynspilaff
Ingredienser
- smör
- olivolja
- 600 g kycklingfilé, i bitar
Grönsaker
- salt och peppar, efter smak
- persilja, finskuren
- 1 vitlöksklyfta, pressad
- 75 g gul lök
- 75 g gul paprika
- 75 g röd paprika
- 75 g tomat
Pilaffen
- vitpeppar, nymalen från kvarn
- salt, nymalen från kvarn
- 1 vitlöksklyfta, pressad
- 1 knippe bladpersilja, färsk
- 2 dl linsgroddar, eller andra groddar
- 3 dl morot, skuren i små bitar
- 2 dl rotselleri, skuren i små bitar
- 2 msk olivolja
- 4 schalottenlökar, finskurna
- 8 dl kycklingbuljong
- 4 dl vetegryn, blötläggs ca 8 timmar
Såsen
- 1 msk korinter
- 1 msk vitvinsvinäger
- 2 msk sweet chilisås
- 2 msk socker
- 2 dl torkade aprikoser, skurna i små bitar
- 1 gul lök, finskuren
- 8 dl kycklingbuljong