Hoppa till innehållAftonbladet

Imorgon Chokladens dag

Lamm i ugn med potatis, rödlök och ärtor

Agnello al forno con patate e piselli – lamm i ugn på italienskt vis

Lamm i ugn med potatis, rödlök och ärtor

Lamm i ugn med potatis, rödlök och ärtor. Här är Paolo Robertos goda, italienska recept där lammköttet marineras i vin, vitlök och kryddor.

Lamm i ugn med potatis, rödlök och ärtor

  • Marinad

  • 2 krm svartpeppar
  • 1.5 tsk salt
  • 1.5 msk rosmarin, torkad
  • 4 lagerblad, smulade
  • vitlöksklyftor, skivade
  • 0.5 l vitt vin
  • Lamm

  • svartpeppar
  • salt
  • olivolja
  • färsk rosmarin
  • 2 dl vitt vin
  • 500 g frysta ärtor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2.5 rödlökar
  • 1.5 kg potatis
  • 2 kg blandade bitar av lammkött, t.ex. bitar av lammbog, kotletter och lammstek

Gör så här