Hoppa till innehållAftonbladet

Imorgon Chokladens dag

Läs chatten om helgens godaste mat med Markiz Tainton

Få inspiration och tips till helgmaten

Uppdaterad 2021-10-01 | Publicerad 2021-09-30

Snart är det helg och visst är det kul med nya härliga tips inför helgens matlagning.

Läs alla frågor och svar från chatten med matkreatören Markiz Tainton om läckra rätter eller annorlunda tillbehör.

– Jag lagar gärna mat i säsong så i helgen blir det säkert något med svamp, pumpa eller rotfrukter, säger Markiz Tainton.

Med skogarna fulla av svamp är chansen stor att det vankas kantarelltoast eller soppa till helgen hemma hos matkreatören och Godare-profilen Markiz Tainton.

– Jag plockar svamp när någon talar om för mig var den finns. Jag fullkomligt älskar svamp, säger Markiz Tainton.

Trattkantareller är Markiz favorit men skogens guld, kantareller, står så klart också med på listan.

– Det bästa jag vet är att bara steka dem i smör och lite örter och toppa en sallad, kött, fisk eller fågel. Alltså, när man käkar svamp så vill man känna den rena smaken så smörstekta är lika med hundra procent smakupplevelse.

Markiz använder gärna råvaror som är i säsong.

– Just nu finns, förutom svampen, fin pumpa, äpplen, rotfrukter och massa olika kålsorter. Som matinspiratör är hösten en speciell tid att få laga mat. Moder jord ger dig allt det godaste och det gör det enkelt att laga mat och vara kreativ.

Här kan du läsa alla frågor och svar från chatten med Markiz Tainton om helgens godaste mat.

  • Fastnålat inlägg
    1 okt 2021
    Markiz Tainton

    Tack alla för denna stunden så himla härligt!

    Vi hörs snart igen.

    Trevlig Helg

    Markiz

Denna chatt är stängd.

  • Jag har viltskav i frysen. Vad är godast att göra med den?

    Ulph

    Gör en one pot rice med viltskav i.

    här ett recept med det är med kebaba byta bara ut den.

    https://www.kronfagel.se/recipe/one-pot-rice-med-kycklingkebab/

    Markiz Tainton
    1 okt 2021
  • Vad kan man skicka med för mat och mellis till en 14-åring som ska på LAN, spela datorspel i 24 timmar.

    mamsen

    Kycklingspett och pastapesto sallad

    Markiz Tainton
    1 okt 2021
  • Jag är sjukt sugen på grekisk sallad men blir inte mätt av den. Vad kan jag ha i så den blir mer mättande. Gillar inte bulgur eller couscous.

    Anine

    Jag skulle ha stekt potatis, matvete eller havreris. <3

    Markiz Tainton
    1 okt 2021
  • Hej! Jag har fått superfina äpplen av en granne. Har du något smaskigt recept på vad jag kan göra med dem?

    Fru Hansson

    Du ska göra äppelmarmelad , goda pajer och ha i en en fläsk eller kycklinggryta.

    Markiz Tainton
    1 okt 2021

Program på Godare

Markiz Tainton var med i Sveriges Mästerkock 2014 och är idag en älskad matkreatör och tv-kock.

På tv-kanalen Godare kan du se hennes populära programserie ”Markiz Tainton”.

– Det känns så himla kul! Jag hoppas att den kan inspirera och också utmana tittaren i att våga kliva in i smaker och kök som kanske är okända, säger hon.

Tittarna får följa med på en härlig resa med kryddor, smaker och rätter från olika delar av världen. 

– Mat är dofter, kultur och kärlek – och min serie består av alla de komponenterna, säger hon.

Vad blir det till middag? Markiz Tainton svarar

Markiz Tainton

  • Ålder: 34
  • Yrke: Matkreatör och tv-profil.
  • Bor: I Solna tillsammans med maken Kevin och barnen Liora och Sade.
  • Drömmer om: Att få göra mer tv, jag älskar det!
  • Aktuell med: Matlagningsprogrammet ”Markiz Tainton” på Godare och podden ”Vass tunga”. Driver bloggen och intstagramkontot markiztainton.