Hoppa till innehållAftonbladet

Idag Smörgåstårtans dag, imorgon Ostkakans dag

Smör – prisbelönta kocken Jimmi Erikssons goda recept

Publicerad 2019-08-20

Gourmetrestaurangen Smör återuppstår i miniformat i en av kolonilotterna på Söderhallarnas tak i Stockholm. Prisbelönta kocken Jimmi Eriksson står för maten och här delar han med sig av sina lyxigt smörsmakande recept.

Brynt smörglass

Brynt smörglass – med ljust chokladöverdrag och dipp på hallon och citronverbena

até à choux

Paté à choux – fyllda med smörig portobello

Kronärtskocka med smörsås

Kronärtskocka – med krämig smörsås och färska tomater

Purjolöksglaserad potatis

Purjolöksglaserad potatis – toppad med forellrom

Rotsellerin i tre former

Rotsellerin i tre former – krispig, picklad och krämig

Smörad spetskålsbuljong

Smörad spetskålsbuljong med gari och friterad brysselkål