Hoppa till innehållAftonbladet

Imorgon Chokladens dag

Langos med citronkräm och räkor

”Langos är så otroligt gott och man kan faktiskt ha på precis vad som helst”, tipsar Markiz Tainton.

Langos är festligt, gott och traditionell festivalmat. Men de går precis lika bra att göra hemma. Perfekt att låta alla plocka på det som de själva gillar.

– Du kan till och med göra efterrättslangos, tänk nutella och jordgubbar, säger Markiz Tainton

Langos med citronkräm och räkor

  • Langos

  • 5 dl frityrolja
  • 1 dl vetemjöl, till utbakning
  • 7 dl vetemjöl special , cirka
  • 1 tsk salt
  • 1 potatis, stor (kokt)
  • 3 dl vatten
  • 25 g jäst
  • Råfriterad lök

  • salt
  • 1 gul lök
  • Citronkräm

  • vitpeppar
  • salt
  • 1 tsk harissa
  • 1 citron
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl crème fraiche
  • Servering

  • 1 msk koriander, färsk
  • 1 msk dill
  • 300 g skalade räkor
  • 2 dl manchegoost, eller gruyere (mer efter smak)

Gör så här