Langos med citronkräm och räkor
Langos är festligt, gott och traditionell festivalmat. Men de går precis lika bra att göra hemma. Perfekt att låta alla plocka på det som de själva gillar.
– Du kan till och med göra efterrättslangos, tänk nutella och jordgubbar, säger Markiz Tainton
Langos med citronkräm och räkor
Langos
- 5 dl frityrolja
- 1 dl vetemjöl, till utbakning
- 7 dl vetemjöl special , cirka
- 1 tsk salt
- 1 potatis, stor (kokt)
- 3 dl vatten
- 25 g jäst
Råfriterad lök
- salt
- 1 gul lök
Citronkräm
- vitpeppar
- salt
- 1 tsk harissa
- 1 citron
- 1 dl olivolja
- 1 dl crème fraiche
Servering
- 1 msk koriander, färsk
- 1 msk dill
- 300 g skalade räkor
- 2 dl manchegoost, eller gruyere (mer efter smak)