Hoppa till innehållAftonbladet

Imorgon Chokladens dag

Smörrebröd

Smörrebröd

Smörrebröd är perfekt att laga till studentbuffén. Gör några olika röror så finns det något som alla gillar. – Smörrebröd är den idealiska bjudmaten där man verkligen kan gå efter mottot ”man tager vad man haver”, säger Karolina Haglund författare till boken Laga lyxigt med liten kassa.

Två varianter på smörrebröd

  • Smörrebröd med rostbiff och remouladsås

  • 4 msk rostad lök
  • 4 skivor rostbiff
  • 4 msk remouladsås
  • 8 skivor gurka
  • smör, att breda på mackan
  • 4 skivor danskt rågbröd
  • Smörrebröd med sillröra

  • 1 dl crème fraiche
  • 1 rödlök, liten (alternativt gräslök)
  • 100 g matjesill
  • 2 potatisar , kalla
  • 1 ägg
  • 2 msk smör
  • 4 skivor danskt rågbröd

Gör så här

Tips på fler varianter på smörrebröd

  • Panerad spätta med remouladsås och kapris
  • Skagenröra
  • Råbiff med majonnäs och kapris
  • Viltpaté med knaperstekt bacon och cornichons
  • Lax och pepparrotskräm
  • Chèvre, fikon och hackade valnötter

Följ ämnen i artikeln