Smörrebröd
Smörrebröd är perfekt att laga till studentbuffén. Gör några olika röror så finns det något som alla gillar. – Smörrebröd är den idealiska bjudmaten där man verkligen kan gå efter mottot ”man tager vad man haver”, säger Karolina Haglund författare till boken Laga lyxigt med liten kassa.
Två varianter på smörrebröd
Smörrebröd med rostbiff och remouladsås
- 4 msk rostad lök
- 4 skivor rostbiff
- 4 msk remouladsås
- 8 skivor gurka
- smör, att breda på mackan
- 4 skivor danskt rågbröd
Smörrebröd med sillröra
- 1 dl crème fraiche
- 1 rödlök, liten (alternativt gräslök)
- 100 g matjesill
- 2 potatisar , kalla
- 1 ägg
- 2 msk smör
- 4 skivor danskt rågbröd
Gör så här
Tips på fler varianter på smörrebröd
- Panerad spätta med remouladsås och kapris
- Skagenröra
- Råbiff med majonnäs och kapris
- Viltpaté med knaperstekt bacon och cornichons
- Lax och pepparrotskräm
- Chèvre, fikon och hackade valnötter