Hoppa till innehållAftonbladet

Imorgon Chokladens dag

Moules frites – belgarnas favoriträtt

Moules frites

Moules frites – Blåmusslorna är som allra bäst på senvintern eller tidigt på våren. Passa på att njuta av belgarnas motsvarighet till engelsmännens fish and chips. Servera pommes fritesen i papper och majonnäsen i en skål bredvid. Recept ur Morbergs Bakficka av Per Morberg.

Moules frites

  • Ingredienser

  • salt och svartpeppar
  • rapsolja, till stekning
  • 3 dl vispgrädde
  • färsk timjan, repad
  • 8 dl torrt vitt vin
  • 1 morot
  • 1 fänkål, liten
  • 4 vitlöksklyftor
  • 4 schalottenlökar
  • 2 kg blåmusslor
  • Pommes frites

  • salt
  • 2 l frityrolja
  • 8 potatisar , stora och fasta
  • Servering

  • majonnäs

Gör så här

Följ ämnen i artikeln