Per Morberg bjuder på enkel, genuin och vällagad mat
Uppdaterad 2020-02-05 | Publicerad 2020-02-04
I nya kokboken Morbergs Bakfick möts det svenska och det franska köket – Moules frites, rostbiff med potatissallad och klassisk fransk clafoutis. Här bjuder Per Morberg på vällagad, enkel och rak mat, precis som det ska vara.
– Enkel, okonstlad, genuin. Sådan är maten på de matställen jag gillar bäst: kvarterskrogen, bistron, brasseriet, puben – och köket hemma på Tullgarn, säger Per Morberg.
I sin nya kokbok Morberg Bakfickan har han samlat en mängd recept från de där ställena som serverar klassisk god mat.
– Allt är lätt att laga och kan avnjutas i ensam ro eller med trivsamt stimmigt sällskap, precis som det ska vara på en riktigt bra bakficka, säger Per Morberg.
Här bjuds på fem goda recept ur hans nya kokbok.
Recept ur boken Morberg Backfickan (Bonnier fakta)