Airfryer – så funkar det
Uppdaterad 2020-12-28 | Publicerad 2020-12-22
Airfryer – fritera i luft, funkar det? Ja, faktiskt, och riktigt bra dessutom. Här kan du läsa om hur den fungerar och få tips om vad som passar att laga i den.
I en airfryer kan du simulera fritering utan att behöva sänka ner maten i olja. En fläkt cirkulerar varmluft i hög hastighet, mycket högre än i en varmluftsugn. Effekten blir att maten tillagas snabbt och jämnt och den får både smak och konsistens av att vara friterade. För bästa smak kan det dock vara bra att tillsätta en liten mängd olja.
Det här passar att laga i en airfryer
- Kött, kyckling och fisk
- Rotfrukter och grönsaker, till exempel pommes frites
- Det går också bra att baka till exempel kladdkaka eller muffins
I princip går allt som du hade tänkt steka eller laga till i ugn att laga i en airfryer.
Ett extra plus med en airfryer är att den är betydligt enklare att göra ren än en vanlig oljefritös. De flesta modeller har delar som går att köra i diskmaskin.