Hoppa till innehållAftonbladet

Imorgon Chokladens dag

Wokad kål & räkor

Wokad kål & räkor – en supergod enkel rätt för alla tillfällen! Den indonesiska sojan är en aning söt. Alla gillar inte det och det går bra att ta kinesisk i stället. Jag tycker den passar fint med den lite söta löken och de salta räkorna. Ha i nudlar till woken om du är hungrig.

Wokad kål & räkor

  • Ingredienser

  • nudlar, färska eller frysta
  • 150 g haricots verts
  • 3 msk kinesisk soja
  • 100 räkor, (100 g oskalade/300 g oskalade)
  • 0.25 vitkålshuvud
  • 300 g kycklingbröst, eller kycklingtras
  • 2 msk olja
  • 2 cm ingefära, hackad
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 vitlöksklyfta
  • 1 lök

Gör så här