Hoppa till innehållAftonbladet

Imorgon Chokladens dag

Grön burrata med sting

Grön burrata med sting.

Här bjuder Årets kock-finalisten Louise Johansson på en grön burrata med sting. Hettan av jalapeño och citrus från citron passar perfekt med ett glas veteöl, tipsar hon.
– Det blir en fin balans mellan mat och öl.

Grön burrata med sting

  • Ingredienser

  • flingsalt
  • 0.5 citron
  • 2 msk torkade rostade korianderfrön
  • 0.65 stjälkselleri, gärna med bladen kvar
  • 4 burrataostar, gärna ekologisk
  • Dressing

  • salt
  • 0.5 tsk honung
  • 0.5 citron, pressad saft och rivet skal
  • 0.3 stjälkselleri, ståndet, finhackad
  • 1.5 dl olivolja
  • 2 vitlöksklyfta
  • 1 jalapeños, hackade med kärnor
  • 1 kruka basilika

Gör så här