Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Matteus

Mer salmonella i Coops köttfärs

Publicerad 2013-01-24

Coop återkallar köttfärs.

Coop har återkallat 25,2 ton köttfärs och andra köttprodukter.

Nu uppmanas kunderna lämna tillbaka köttet.

I stickprovskontrollen som alltid görs upptäcktes spår av salmonella i
ett parti köttfärs av irländskt ursprung som säljs under varumärket X-tra.

Dör vid upphettning

Det aktuella irländska smittade köttet utgör 1,5 ton. För säkerhets skull återkallar Coop också 23,7 ton andra produkter som producerats samma dag och på samma produktionslinje, trots att de inte visar någon salmonellaförekomst.
Salmonellabakterier dör vid upphettning till minst 70 grader.
– Vet man med sig att man redan ätit upp sådan köttfärs och att den varit genomstekt så behöver man inte oroa sig, säger Kristofer Myrevik, informationschef.

Coop: Pengarna tillbaka

Coop arbetar för att nå ut med informationen till alla butiker så att personalen kan plocka bort varorna.
– Har man ett paket hemma så tar man med sig det till butiken och lämnar det och får pengarna tillbaka, säger Kristofer Myrevik.