Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Elise, Lisa

Konsten att ta matguld utan både rinnande vatten och vask

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-11-04

... Carl Almgren

löjtnant och kock, som ledde svenska truppen till seger i matmästerskapet Military Grand Prix utanför London.

Målet var att slå de sturska jänkarna på fingrarna.

– Tack så jättemycket.

Ni jobbade under rätt fältmässiga förhållanden?

– Ja, inget rinnande vatten och ingen vask. Under tidspress på litet utrymme. Men vi hade gasugn och sex gasplattor.

Hur förberedde ni er?

– En månad i förväg fick vi veta innehållet i råvarukorgen. Vi spikade menyn som vi sen tränade på flera gånger.

Konkurrenterna kom från hela världen. Dina lagkamrater Malin Persson och Dean Wikman är båda värnpliktiga. Varför var ni bäst?

– Vi kombinerade enkelhet och innovation. Och lagade sjötunga fylld med prosciutto, chili och dragon. Efterrätten skulle vara varm. Vi gjorde en chokladfondant fylld med äpple och vindruvor, kokta i rom.

Vad hade ni för mål?

– Att slå USA. De har resurser och är världsledande. Eftersom de är ganska sturska så är det alltid kul att besegra dem.

Vilken är din egen paradrätt?

– Torsknacke, pocherad i lättsaltat vatten.

Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Mer ledig tid.