Alla väntade på Zlatan Ibrahimovic och den tredje blixten på Ferenc Puskás-stadion.

Då slog Ungern till och knockade Sverige till 2-1.

Nu kan svenskarna ha förlorat direktplatsen till EM.

– Det gör ont. Det är inte vad jag hade hoppats och trott på, säger förbundskapten Erik Hamrén i TV4.

Den 7 september 2005 slog blixten ner i den 91:a minuten. Den 5 september 2009 slog den ner i den 94:e. Båda gångerna hette målskytten Zlatan Ibrahimovic och skådeplatsen Ferenc Puskás-stadion.

Skakar EM-drömmen

När Sverige återigen gästade Ungern i en potentiellt avgörande kvalmatch var ställningen 1-1 när klockan närmade sig 90 minuter. Men när alla väntade på Zlatans blixt stod Ungern för jordbävningen som skakar den svenska EM-drömmen.

Tams Priskin frispelade Gergely Rudolt som lade in segermålet 2-1 i öppet mål. Ett blytungt mål för hemmalaget Ungern och ett mål som kan kosta Sverige direktplatsen till EM.

– Jag är otroligt besviken givetvis. Jag hade hoppats på att vi skulle prestera bättre och nå ett bättre resultat. Första halvlek var riktigt dålig. Otroligt nervöst och ängsligt, säger förbundskapten Erik Hamrén i TV4.

Fortfarande tvåa

De båda lagen står nu på samma poäng men Sverige har andraplatsen tack vare bättre målskillnad i de inbördes möten (Sverige vann första matchen med 2-0). Andraplatsen är fortfarande Sveriges om vi slår San Marino och Finland men direktplatsen, som bästa tvåa, är hotad.

Blir Sverige en av de sämre tvåorna i EM-kvalet väntar playoff om en plats till mästerskapet.

– Det gör ont. Det här är inte vad jag hade hoppats och trott på, säger Hamrén.