Gyökeres målskytt för nionde matchen i rad

Publicerad 2024-09-22 23.28

Viktor Gyökeres.

Det har hänt igen.

Viktor Gyökeres, 26, har gjort mål.

Svenskens två fullträffar i 3–0-segern mot AVS innebär att han har gjort mål i nio tävlingsmatcher i rad.

Senast Viktor Gyökeres lämnade en match mållös var i supercupfinalen i Portugal mot Porto den 3 augusti.

Då fick han nöja sig med två assist.

Sedan dess har det inte funnits något stopp på den svenske landslagsanfallaren.

Han gjorde mål i båda Sveriges landskamper i september och i klubblaget Sporting Lissabon har han gjort mål i samtliga ligamatcher och även mot Lille i Champions League.

Mål i nio raka

Söndagskvällens två mål mot AVS innebär att 26-åringen har gjort mål i nio (!) raka tävlingsmatcher.

I slutet av första halvlek sprang han sig fri i djupled och chippade in Sportings andra mål för kvällen. 3–0 gjorde han i 71:a minuten med ett hårt och lågt skott från straffområdeslinjen.

Gyökeres har nu gjort tio mål på sex ligamatcher, toppar skytteligan med sex måls marginal och Sporting har vunnit samtliga matcher.