Linjedomaren klev in och dömde mål

Publicerad 2011-09-04

Tyresö ny tvåa efter att bollen dömts inne

Madelaine Edlund sköt Tyresö till andraplatsen i damallsvenskan.

Detta efter att linjedomaren dömt in 1-0-målet som studsade vid Umeås mållinje i 2-0-segern.

17 minuter var spelade när landslagsspelaren Josefine Öqvist vann en bild vid sidlinjen. Öqvist tog sig loss och slog in bollen till Madelaine Edlund i straffområdet.

Spelet fortsatte

25-åringen kom perfekt men skottet tog i ribban. Efter att det sedan studsat ner kring mållinjen fortsatte spelet.

Assisterande domaren påkallade då domaren Jenny Palmqvists uppmärksamhet och vinkade för mål – varpå Palmqvist blåste av och noterade 1-0. Ett mål som kan bli mycket värdefullt för Tyresö.

Bara fyra poäng upp

Fullträffen grundlade segern som underströks efter att Edlund gjort sitt andra mål i den 82:a minuten. Tyresö avancerar, tack vare segern, förbi Umeå i tabellen och upp på andra plats.

Avståndet är nu bara fyra poäng upp till ledande LDB Malmö.