Atlético håller ut i toppen av La Liga

Publicerad 2014-04-27

Tog blytung seger på Mestalla

Atlético Madrid stormar mot ligaguldet.

Ligaledaren höll för trycket och vann med uddamålet mot ett vilt kämpande Valencia.

– Arbete och ödmjukhet ger oss segrar, säger målskytten Raúl García till spanska Canal plus.

En semifinalretur i Champions League och nu tuff bortamatch i La Liga.

Succéklubben Atlético Madrid slåss på två fronter och har gjort det bra än så länge.

På söndagseftermiddagen lyckades Los Rojiblancos stå pall för trycket och vinna – trots stundtals hårt tryck från Valencia.

Raúl García blev matchens enda målskytt när han nickade in 1–0 strax före paus. Mittfältaren styrde läckert in bollen på lagkaptenen Gabis höga genomskärare.

– Ville vinna för oss själva och för alla de människor som kom till Valencia. Deras stöd är ovärderligt, säger García.

Det var grinigt och öppet i andra halvlek där Diego Costa hade de bästa chanserna att stänga matchen.

"Inte råd att slappna av"

Fem minuter efter paus kom anfallaren helt solo med målvakten – men sköt rakt på Vincente Guaita. Fem minuter från slutet serverades spansk-brasilianaren ytterligare ett jätteläge, men även där fick skyttekungen inte till skottet.

Valencia pressade på och hade vittring på en kvittering. Men Atlético, som på sedvanligt manér manades på av aktive Diego Simeone, kunde hålla ut.

Nu har Atlético skaffat sig en riktig guldsits i La Liga och har fortfarande avgörandet i helt egna händer med tre omgångar kvar.

– Vi har två starka lag (Real Madrid och Barcelona) bakom oss allt och vi och har inte råd att slappna av, ens för en dag. Från och med i morgon kommer vi att fokusera på Chelsea-matchen, säger Simeone till klubbens hemsida.

Senaste klubben vann ligan var säsongen 1995/1996.