Säsongen kan vara över för Fabregas: Jag fruktar det värsta

Mittbacken William Gallas, 32, slog upp vadskadan och missar resten av säsongen.

Andrei Arsjavin, 28, riskerar bli borta tre veckor.

Och superstjärnan Cesc Fabregas, 22, kan ha brutit benet.

– Jag fruktar det värsta, säger Arsenal-kaptenen.

William Gallas bärs ut på bår – och nu tyder allt på att säsongen är över för Arsenals mittback.

Arsenal räddade 2–2 mot Barcelona hemma i London i går kväll efter att ha varit utspelat stora delar av matchen.

Men managern Arsene Wenger hade ändå svårt att le.

Aj, aj, aj...

Tre av lagets absolut bästa spelare lämnade nämligen Emirates skadade.

Först haltade ryske mittfältaren Andrei Arsjavin, 28, ut – redan i minut 27 – med en befarad sträckning i vaden.

– Förmodligen blir jag borta två-tre veckor, skriver ryssen på sin hemsida.

Sen sjönk (i minut 41) franske mittbacken William Gallas ihop efter en duell och blev sittande i gräset med ett ansiktsuttryck som sade allt.

Vadskadan, som hållt Gallas borta från spel i över en månad, slog upp.

– Jag befarar att säsongen är över för hans del. Jag ångrar att jag lät honom spela, säger Wenger.

I slutminuterna skrek lagkaptenen Cesc Fabregas ut sin smärta, när han i skottögonblicket hakades i upp av Barcabacken Carles Puyol och fick straff.

”Kunde inte ens gå...”

Han reste sig och satte 2–2, men i natt beferades att Fabregas fixade kvitteringen – med brutet ben.

TV-bilderna visade att Fabregas haltade svårt sista minuterna på Emirates (Arsenal hade redan gjort tre byten och Fabregas valde att försöka fullfölja matchen).

– Jag kunde inte ens gå på det. Jag fruktar det värsta, att någonting är brutet, säger den spanske mittfältaren till Sky Sports.

Han ska röntgas i London i dag och först få får Arsenal besked om hur allvarlig skadan är.

– Jag tror inte det blir goda nyheter, jag kan bara hoppas på det bästa.

Retur på tisdag

Hur han kunde skjuta straffen med sån smärta i högerbenet?

– När jag tog straffen kände jag mig stark. Men efteråt, när jag skulle hämta bollen i nätet, kunde jag inte ens gå...

Arsenal möter Wolverhampton hemma i ligan på lördag – och returen mot Barcelona spelas i Spanien på tisdag kväll.

Sedan tidigare har ju Arsenal anfallaren Robin van Persie skadad. Han har inte spelat sedan i höstas, men kan göra comeback inom ett par veckor.