Granqvist: Det är en genomrutten insats

Uppdaterad 2011-09-03 | Publicerad 2011-09-02

Två tavlor av Wendt – då fick radioprofilen nog

Oscar Wendt gjorde två misstag när Ungern tog ledningen i EM-kvalet.

När 25-åringen sedan bjöd på hemmalaget på ett friläge fick radioprofilen Lasse Granqvist nog.

– Det är en genomrutten insats, sade Granqvist i Sveriges Radio.

Det närmade sig halvtid när Oscar Wendt missade en passning och bjöd hemmalaget på ett inkast. Ungern kontrade snabbt, Daniel Majstorovic stötte mot bollhållaren och bakom honom smet Imre Szabic igenom.

”En enkel passning”

Wendt kom steget efter 30-åringen som frispelades med ett vackert instick och sedan kyligt lobbade bollen över Andreas Isaksson i Sveriges mål.

– Tyvärr Oscar Wendt. Först missar han en enkel passning och sedan kommer han sent här, säger experten Anders Andersson i TV4.

Målet kom precis innan halvtid inför en fanatisk hemmapublik. Extra tungt för Sverige att Johan Elmander bara minuter tidigare missat en jättechans.

Turkiet-proffset hade dessutom en boll i stolpen i första halvlek samtidigt som Ungern skickade en straff i ribban.

”Kan inte hålla på så”

I andra halvlek fortsatte sedan Wendts mardröm.

Efter 53 minuter slog vänsterbacken en passning rakt in i banan till en helt fristående ungerskt spelare. Den gången lyckades dock Andreas Isaksson rädda bollen och sin lagkamrat.

– Sådär kan man inte hålla på på den här nivån. Det är en genomrutten insats, sade Lasse Granqvist i Sveriges Radio.

Sverige förlorade matchen med 1-2 sedan Tams Priskin kommit förbi Wendt och frispelat målskytten Gergely Rudolt i den allra sista minuten.