Dagens namn: Tryggve

Jättesuccé för Luleås forwardsvärvningar

Publicerad 2024-09-24 21.22

Nyförvärv efter nyförvärv gör mål för Luleå.

I matchen mot Leksand presenterade sig tre stycken för hemmapubliken med att göra mål.

– Skönt att få sätta den tidigt, säger Mathias Bromé.

Luleå HF

Luleå är ett erkänt skickligt lag i defensiven. Inför säsongen valde klubben att lägga allt krut på att stärka truppen på forwardssidan. Det har hittills visa sig vara ett succédrag.

Efter att Brian O’Neill stod för det avgörande målet i premiärsegern kunde sportchefen Thomas Fröberg njuta av sina nyförvärv i andra raka hemmasegern.

Först satte Markus Nurmi 1–0 i den första perioden, innan Mathias Bromé, ny från Örebro, utökade till 2–0 efter halva matchen på ett friläge.

– Jag var rätt säker på att skjuta i gubbhörnet, den brukar gå in där, säger han i TV4 Plays sändning.

Fyra av sex har gjort mål

Nyförvärven var inte klara där. Efter att lagen stått för varsitt mål däremellan satte Albin Lundin, ny från Timrå, 4–1-målet. Därmed har fyra av Luleås sex forwardsförvärv hittat nätet i de två första matcherna.

– En skön känsla att få sätta den ganska tidigt så det inte går flera matcher. Så nu är det bara att köra, säger Bromé.

Luleå står på två raka fullpoängare i SHL. För Leksand är det raka motsatsen. Dalmasarna åkte på andra raka 1–5-förlusten och har fått en riktigt tung start på säsongen.

– Vi är inte riktigt synkade. Vi är inte nära varandra och kan hjälpa varandra, säger Leksand ende målskytt Oskar Lang.

Matchstraff för Luleå

Mot slutet av matchen åkte hemmalagets Ludvig Jansson på matchstraff för en huvudtackling på Max Veronneau.

Leksands målvakt Jakob Hellsten fick göra SHL-debut då han byttes in inför den tredje perioden.